10 Jenis Makanan dan Minuman Menarik di 7-Eleven Thailand

Dengar sahaja tentang Negara Gajah Putih, pasti anda sudah terbayang-bayang akan keindahan Negara Thailand ini. Tidak dapat dinafikan bahawa Negara Thailand adalah negara paling seronok untuk bercuti. Hal ini kerana, ia lebih mudah dan dekat dengan sempadan Malaysia. Selain itu, Negara Thailand sangat popular dengan tempatnya yang cantik, makanannya yang sedap dan unik dan rakyatnya juga baik.

Sebenarnya, ramai rakyat Malaysia yang suka ke Negara Thailand. Bila disoal, rupanya mereka suka akan kedai serbaneka di Thailand iaitu 7 Eleven. Macam pelik bukan? Di Malaysia pun ada 7 Eleven, tetapi kenapa rakyat Malaysia lebih suka 7 Eleven di Negara Thailand. Hal ini kerana, 7 Eleven di Negara Thailand menjual pelbagai makanan dan minuman yang menarik dan sedap. Makanan-makanan tersebut tiada di Malaysia.

Kepelbagaian Pilihan Menarik di 7-Eleven Thailand

Lihat sahaja 7 Eleven di Negara Thailand, pasti sudah membuat hati kita gembira. Jadi, jom kita lihat apa makanan dan minuman yang menarik di 7 Eleven Negara Thailand. Antara makanan dan minuman yang sedap di 7 Eleven Thailand adalah:

1. Minuman Arabus

Jika anda ke sana, anda wajib mencuba air jenama Arabus ini.  Ia amat sedap, boleh lawan rasa air kopi Starbuck. Air jenama Arabus ini mempunyai 4 jenis perisa iaitu Caramel, Latte, Mocha dan Espresso. Anda wajib mencuba keempat-empat perisa ini. Pasti anda akan jatuh cinta dan akan tercari-cari lagi selepas meminumnya. 

2. Susu Meiji

Air susu yang berperisa ini juga amat sedap dan fresh. Air susu yang di jual di 7 Eleven Thailand yang berjenama Susu Meiji ini juga wajib anda mencubanya. Air susu Meiji ini dapat dengan pelbagai perisa iaitu original, coklat, low fat, coffee, strawberry, banana, choco malt, honeydew dan banyak lagi keluaran persia yang baru. Jika anda nak tahu, wajib anda ke 7 Eleven Negara Thailand untuk memborongnya. 

3. Ais krim

Di 7 Eleven Negara Thailand, anda akan menjumpai pelbagai jenis perisa aiskrim yang anda mungkin tidak akan jumpa di Negara Malaysia. Jadi, kalau anda nak tahu, anda perlu lah datang ke 7 Eleven Negara Thailand bagi melihatnya sendiri.

4. CP Burger

Menarik kan, dalam 7 Eleven ada jual burger. Di Negara Thailand, jika anda masuk ke 7 Eleven, anda akan menjumpai Burger berjenama CP. Ia amat famous di kalangan rakyat Thailand dan rakyat Malaysia. Ini kerana, ia mudah disediakan dan sangat sedap. Ia juga didatangi dengan pelbagai menu iaitu Double Chicken & Cheese, Spicy Chicken & Cheese, Black Pepper Chicken, Shrimp and Fish Steak Seafood Burger. Jadi, anda boleh pilih yang mana menu yang anda suka.

5. Lays

Anda boleh juga mencuba potato chips perisa Salted Egg jenama lays ini. Ia juga antara salah satu perisa yang sedap.

6. Sandwich dan Dessert 

Di 7 Eleven banyak menjual sandwich dan dessert yang sedap-sedap. Jadi, anda boleh mencubanya disini.

7. Beauty Drink 

7 Eleven di Negara Thailand menjual minuman kecantikan. Jadi, jika anda nak kulit cantik, anda boleh lah mencuba minuman ini. Minuman ini mengandungi kolagen yang baik untuk kulit. 

8. Yogurt Perisa Kelapa

Unik kan? Selalu kita cuma makan yogurt persia biasa sahaja. Di Thailand kita akan menjumpai yogurt persia kelapa. 

9. Sosej

Anda juga boleh mencuba sosej di sini. 7 Eleven di Negara Thailand menjual pelbagai jenis dan perisa sosej. Anda boleh membuat pilihan sendiri.

10. Susu mudah di bawa

Anda juga boleh membeli susu manis ini. Senang untuk anda bawa berjalan dan travel ke luar negara.

Seronok kan tengok jualan di 7 Eleven di Negara Thailand. Sebenarnya, jika anda nak bercuti ke negara Thailand mudah sahaja, anda boleh pergi dengan menaiki kereta anda sendiri. Bagaimana?

Jom Dapatkan Insurans Kereta Di GoThai.My

Bagi bercuti ke Negara Thailand dengan menaiki kenderaan sendiri, anda perlu mengambil insurans kenderaan. Jadi, anda tidak perlu susah-susah mencari di mana perlu mengambil insurans kenderaan. Anda boleh mengambil di syarikat Go Thai.My.

Jika anda mengambil Insurans bersama Go Thai, anda akan mendapat kelebihan seperti:

Menjimatkan masa

Anda hanya perlu berikan dokumen kenderaan dan passport sahaja, kami akan menguruskan semua kepada anda.

Tidak perlu menunggu

Anda tidak perlu menunggu lama. Syarikat Go Thai.My akan menguruskan dokumen anda dengan cepat dan pantas.

22 tahun pengalaman

Kami sangat berpengalaman dan mempunyai ramai kenalan di Thai. Jadi, jika sesuatu yang buruk berlaku kenalan mereka pasti akan membantu anda di sana.

Bantuan kecemasan 24 jam

Ini yang penting, tidak banyak syarikat yang menawarkan servis bantuan 24 jam. Jadi, jika anda mengambil insurans bersama kami, anda tidak perlu risau lagi!

Kembara ke Thailand Dengan Tenang Bersama GoThai.My

Jadi, jangan lepaskan peluang lagi. Jom bercuti di Negara Thailand dengan menaiki kenderaan sendiri. Pasti lebih selesa!. Jangan lupa dapatkan insurans anda di Go Thai.My. 

Syarikat Go Thai.My juga tawarkan cabutan bertuah dengan pelbagai hadiah yang menarik. Jadi, tunggu apa lagi! Mana tahu anda rezeki anda di sini.